Test af Panasonic TX-42GT20

So-so test af Panasonic 3D plasma TX-P42GT20 på hdtvtest.co.uk

David Mackenzie er i sandhed en gammel rotte i faget. Han har tidligere anmeldte fladskærme for det store britiske website avforums.co.uk, men er nu flyttet til hdtvtest.co.uk, hvor han kontinuerligt spytter fremragende anmeldelser af fladskærme ud.

I denne omgang har han kastet sig over Panasonics hidtil billigste 3D plasma TV TX-P42GT20.

Som med de fleste af Panasonics plasma TV er der tale om en rigtig solid performer, men for netop TX-P42GT20 ender det dog alligevel kun med en forbeholden anbefaling.

Af positive konklusioner kan fremhæves:

  • THX mode leverer fremtragende gråskala præcision, med en overordnet kvalitet som er meget tæt på et fuldt kalibreret TV.
  • Uniformitet og sortniveau af høj klasse på niveau med TX-P42G20
  • Langt bedre 3D performance end markedets nuværende LED/LCD modeller 

Blandt de mindre positive oplevelser: 

  • 3D gengivelsen er langt mindre korrekt end 2D, og THX certificeringen gælder ikke 3D gengivelsen
  • Mindre udpræget “floating blacks”, som minder om backlight dimming på LCD skærme
  • Tab af opløsning ved 3D
  • Mindre god signalbehandling i 3D (trappetrinseffekt)

Konklusion

Som langt de fleste Panasonic plasma TV anmeldt på hdtvtest.co.uk er der tale om en skærm af rigtig høj kvalitet. De forskellige indvendinger er derfor hovedsageligt nævnt i sammenhæng med Panasonics andre plasma skæme. I sidste ende synes det at Panansonic TX-P42GT20 står lidt imellem to stole, da merprisen ikke helt kan berettiges af den ikke helt fejlfri 3D gengivelse, mens der samtidig ikke er så urimeligt langt prismæssigt op til Panansonics topmodel TX-P42VT20 eller TX-P50VT20.

Idet David selv er ejer af et TX-P42G20, den tidligere 2D udgave af den anmeldte plasma skærm, kan man vist roligt regne med at han har god indsigt i performance og sammenligning mellem disse to modeller fra Panansonic. 

Du kan finde testen og de anbefalede indstillinger på hdtvtest.co.uk